Zažít Kunratice jinak podruhé

Jsme velmi rádi, že letošnímu  ročníku sousedských slavností Zažít Kunratice jinak se  se otevře i další součást Kostelního náměstí, kterým je farní zahrada. V jejím stínu naleznete klidné místo s dalším programem našich. Díky spolupráci s čajovnou Setkání si zde poslechnete povídání o čaji, jeho pěstování a historii společně s ochutnávkou. Přidanou hodnotou nabízených čajů je fakt, že jsou fair trade, tedy přímo od pěstitelů. Mezi dalším novinky, které pro vás připravujeme, patří například přednáška o ergonomickém nošení dětí nebo kurz, ve kterém se naučíte základům hry na ukulele. Samozřejmostí bude zázemí pro maminky s malými dětmi včetně přebalovacího pultu. K dispozici budou rovněž venkovní společenské hry. 

Zavítáte-li do kostela svatého Jakuba Většího, budete si moci v krásném barokním interiéru vychutnat hudební vystoupení.Chrámová akustika i samotné prostředí nabídnou jistě neotřelý zážitek. Komentované prohlídky kostela nebudou chybět ani letos, tentokrát ale navštívíte i přilehlou hrobku šlechtického  rodu Korbů z Weidenheimu. 

Za toto obohacení letošního programu bychom chtěli mnohokrát poděkovat panu faráři Vojtěchu Smolkovi, s nímž byla radost spolupracovat. Naše společné chvíle při plánování byly vždy velmi příjemným odpočinkem od všedních pracovních starostí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *