Kácení u Kunratického lesa

Káceni v Zeleném údolí – otázky a odpovědi

Kdo jsme a čeho chceme dosáhnout

Spolek Kunratice žijou se v místním veřejném prostoru pohybuje již pátým rokem. Jednou z našich aktivit je ochrana přírody, sledujeme místní kauzy, informujeme o nich a vstupujeme do nich pragmaticky, prostředky právního státu. Nejsme aktivisté, kteří se přivazují ke stromu 🙂

Naším cílem v kauze kácení je, aby nezapadla a neopakovala se. Majitel pozemku pochybil a měl by za to být potrestán (tj. zaplatit pokutu) a poučit se, že porušování dohod má následky. 

Deklarovaným záměrem investora je vybudování veřejného sadu a kultivace prostoru ku prospěchu všech procházejících. K tomu ale nebylo třeba vykácet stromy, které zde rostly desítky let. Tento rozpor (který majitel vysvětluje jako pochybení realizační firmy), bereme jako důvod ke bdělosti nás všech. 

Proč otevřený dopis a ne petice?

Protože peticí vystupujete proti úřadům, my ale chceme být na jejich straně a táhnout za jeden provaz. Chceme své síly spojit a nikoliv štěpit. Jsme v kontaktu s odborem ŽP na místní radnici a MHMP i s Českou inspekcí životního prostředí, která nepovolené kácení prošetřuje. 

Proč bych měl podepsat?

Společnými podpisy ukážeme, že nejsme a nebudeme lhostejní k tomu, co se děje v našem okolí a umíme se ozvat. Vyvineme tlak na majitele, aby všechny své plány řádně konzultoval, získal pro ně správná povolení a rozsah prací dodržel a na úřady, aby aktivity nepovolené byly řešeny s největší přísností. 

Jaký je další plán?

O dopisu budeme informovat majitele pozemku a jeho další postup budeme bedlivě sledovat. Na úřadech budeme informovat o počtu podpisů (o dopisu již ví). O dalším vývoji vás budeme informovat především prostřednictvím stránek kunratice-žijou.cz.

Takto opravdu nevypadá probírka

2 odpovědi na “Kácení u Kunratického lesa”

    1. Děkujeme za informaci! Prověříme to. Protože terénní práce povoleny nejsou. Případně foťte nebo natáčejte a pošlete nám. Tým Kunratice žijou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *