Depo Písnice – dotazník

Zdravíme sousedy z Kunratic a okolí!

Slyšeli jste už o územní studii Depo Písnice a okolí, kterou aktuálně pořizuje hl. m. Praha? Na jih od Kunratic se chystají velké změny. Vznikne tu konečná stanice metra D a s ní i nová městská čtvrť. A právě teď máte jedinečnou šanci ovlivnit, jak má být tato čtvrť navržena!

V předchozích dnech proběhla veřejná setkání v Písnické hasičárně a ve středu 15. 5 také u nás v Kunraticích. V zasedací místnosti městského úřadu se sešlo bezmála 50 lidí. Po úvodní prezentaci architektů ateliéru Pavla Hniličky se účastníci u pracovních stolů bavili o životě v Kunraticích, problémech a hodnotách řešeného území, a očekávání a obavách, které se s jeho rozvojem pojí. Získané informace se stanou součástí analytické fáze, na základě které architekti přes léto zpracují návrh územní studie. K němu se budete moci vyjádřit na podzim v rámci veřejného projednání. 

Pokud jste se nemohli zůčastnit, nic se neděje – do 27. května můžete vyplnit dotazník, ve kterém máte prostor vyjádřit své postoje a komentáře. Architekty a vedení města zajímá, jak se vám bydlí, co byste v novém území rádi viděli nebo zda máte nějaké obavy. Vámi poskytnuté informace poslouží jako podklad pro přípravu územní studie.

Územní studii pořizuje Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. M. Prahy. Participaci zajišťuje spolek Socionaut. Více informací o projektu se dočtete na stránkáchdepopisnice.praha.eu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *