Novinky z pokácené oblasti

Co se děje v Zeleném údolí?

Dění na pozemcích kolem ubytovny sester dlouhodobě sledujeme. V posledních letech tu došlo k řadě pozemkových transakcí, jejichž výsledkem je současný stav, kdy pozemky kolem ubytovny a směrem k lesu vlastní dvě právnické osoby. Ač se to tak z katastru nezdá, na základě nám známých informací pracujeme s předpokladem, že se může jednat o osoby jednající ve shodě.
Před rokem jsme radnici a Českou inspekci životního prostředí upozornili na nepovolené kácení. Dosud nebyla udělena pokuta, ČIŽP „situaci sleduje“ a vše řešila dohodou s odkazem na příslib majitele zajistit náhradní výsadbu. Ta stále v plné míře nebyla učiněna.
Na přelomu ledna a února pak na oploceném pozemku došlo k realizaci vrtů, povolených jako „průzkumné“. Dle informace od majitele pozemku „potřebuje vodu, aby mohl zalévat rostliny a stromy na svých pozemcích“. Dění bedlivě sledujeme především vzhledem k plánu investorů sousední budoucí bytové výstavby realizovat na vedlejším pozemku okrasné jezírko s možností zásobování hlubinným vrtem. S realizací jezírka nesouhlasíme, stejně jako radnice MČ.

Nadále situaci sledujeme a budeme reagovat na každou akci, která překročí rozsah povolených zásahů. Vítáme zapojení veřejnosti do našich aktivit – budete-li vědět něco k této kauze či pozorovat neobvyklou aktivitu na pozemcích, spojte síly s námi a ozvěte se na info@kunratice-zijou.cz nebo 608 828 331. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *