Za kunratický zámek

Milí občané Kunratic, v těchto dnech se rozhoduje o budoucnosti našeho zámku. Zámek spolu s okolním areálem leží v samém srdci Kunratic a je středobodem kompoziční urbanistické osy, která je klíčem k propojení hospodářského dvora a parku. Hospodářské budovy a dvůr (kunratická tvrz), které jsou v majetku obce, jsou již 16 let opravené, funkční a využívané – sídlí zde obchody a služby a dvůr je veřejným prostorem. Jediným nedořešeným objektem zůstává samotný zámek. Ten byl donedávna majetkem Národního muzea v Praze a od roku 2014 je prázdný.

Dominanta celého dvora, historicky cenná budova zámku a přilehlá část parku, tak chátrá a je pro kunratické občany už léta nepřístupná.

Obec má zájem zámek zrenovovat a využívat. Prosím, pojďme podpořit snahu o zastavení aukce a navrácení zámku do rukou naší městské části.

Podepište, prosím, naši petici.

https://e-petice.cz/petitions/petice-za-zruseni-aukce-ktera-vazne-ohrozuje-budoucnost-zamku-kunratice-.html?fbclid=IwAR0yP9Ve-7B2T51rKiTaeL9iynzacf7Wfuc-gCz2Biiz2fGkXN3znmwJI8w

2 odpovědi na “Za kunratický zámek”

  1. Podepisují a věřím, že zámek zůstane v majetku obce a bude skvěle zrestaurovan, aby i nadále sloužil obyvatelům Kunratice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *