Oprava povrchu ulice Na Knížce

Ulice Na Knížce slouží nejen jako dopravní spojení horní části Kunratic s jejich centrem, ale je také hojně využívána chodci, pro rekreační běh, rodinami s dětmi a kočárky, cyklisté zde rovněž mají své trasy.

Dosavadní povrch tvořila vyježděná cesta se štěrkem a drobným kamením. Po zimě se zde zpravidla objevily velké díry, s pomocí sousedů jsme se díry snažili zarovnat. 

Začátkem roku 2019 proběhlo v části ulice Na Knížce zpevnění povrchu. K velké škodě byl však použit materiál z jiné stavby, nejspíše odfrézovaný asfalt spolu se základovým štěrkem. Cesta je tedy ve velké části pokryta poměrně velkými kusy spolu s asfaltovou drtí, po kterých se chodí velmi obtížně. Jízda s kočárkem po ní je naprostým utrpením a cyklistů je lepší se neptat. Problémem je rovněž fakt, že po čase jsou v cestě znovu vyjeté koleje a velké díry na stejných místech.

Po několika upozorněních na tuto situaci, kdy jsme z radnice neobdrželi žádnou odpověď, se nám konečně podařilo získat příslib, že situace bude napravena, hrubý materiál odstraněn a nahrazen materiálem vhodnějším a jemnějším.

Doufáme tedy, že se tak opravdu stane a ulice bude moci znovu lépe sloužit poklidnému smíšenému provozu chodců, cyklistů a aut.

Stav po opravě červen 2019
Stav únor 2020

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *